Lite kul läsning från Allt om whisky

Foto: Destilleriet Glen Scotia har varit igång i drygt 180 år. Det byggdes 1832 i Campbeltown på skotska västkusten. Det köptes 1891 av stadens whiskymagnat Duncan MacCullum. Under den stora branschkrisen 1924 stängdes det, precis som de övriga Campbeltowndestillerierna. Det ledde till att MacCullum begick självmord den 23 december 1930 genom att dränka sig i den vattenreservoar som än idag förser stadens tre kvarvarande destillerier med vatten. Det påstås att han spökar i destilleriet varje natt… läs mer här : http://www.alltomwhisky.se/2015/01/skotska-legender-vavs-samman-i-rokighet/Destilleriet Glen Scotia har varit igång i drygt 180 år. Det byggdes 1832 i Campbeltown på skotska västkusten. Det köptes 1891 av stadens whiskymagnat Duncan MacCullum. Under den stora branschkrisen 1924 stängdes det, precis som de övriga Campbeltowndestillerierna. Det ledde till att MacCullum begick självmord den 23 december 1930 genom att dränka sig i den vattenreservoar som än idag förser stadens tre kvarvarande destillerier med vatten. Det påstås att han spökar i destilleriet varje natt… 
Det här inlägget postades i Campbeltown, Glen Scotia och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar