Vatten i glaset

Vill du uppleva en annan dimension av din favoritwhisky? Det är inte bara whiskysorter med hög alkoholhalt som kan vinna på att addera några droppar vatten. Prova gärna att tillföra lite vatten till vilken whisky som helst. Börja utan, dofta smaka njut, och prova sedan med några droppar vatten. Sannolikt kommer du märka skillnad i både doft och smak. Du märker hur drycken blir ”lite rundare i kanterna”, aromerna frigörs och doft- och smakupplevelsen blir ofta ännu bättre.

Det ska tilläggas att inte alla whiskies vinner med lite vatten, men överraskande många gör det. Prova dig fram och märk skillnaden!

Bildkälla: The Glenrothes

Foto: Vill du uppleva en annan dimension av din favoritwhisky? Det är inte bara whiskysorter med hög alkoholhalt som kan vinna på att addera några droppar vatten. Prova gärna att tillföra lite vatten till vilken whisky som helst. Börja utan, dofta smaka njut, och prova sedan med några droppar vatten. Sannolikt kommer du märka skillnad i både doft och smak. Du märker hur drycken blir "lite rundare i kanterna", aromerna frigörs och doft- och smakupplevelsen blir ofta ännu bättre.
Det ska tilläggas att inte alla whiskies vinner med lite vatten, men överraskande många gör det. Prova dig fram och märk skillnaden!

Bildkälla: The Glenrothes

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar