Caol Ila & Bowmore

Vi lämnade Glasgow med buss tidigt på morgonen. Efter några timmars körning var det dags att köra ombord på Islayfärjan i Kennacraig. Efter att ha anlänt Port Askaig styrdes färden direkt mot Caol Ila uppe på norra delen av Islays östkust.
Caol Ila är ett i raden av klassiska destillerier på Islay. Destilleriet grundades 1846 av Hector Henderson och ägs idag av Diageo. Traditionellt producerar Caol Ila peated whisky men under senare år har man även producerat en del unpeated, t ex Stitchell Reserve.

Besöket på Caol Ila inleddes med en provning som bl a innehöll tre olika årgångar av Caol Ilas Feis Ile – 2013, 2014 & 2015. I mitt tycker är 2014 års buteljering den bättre av dem och det blev också inköp av en sådan i destilleriets butik.

Sedan var det dags att  vända söderut och ta oss till vårt boende på Bowmore. Efter att vi gjort oss hemmastadda bjöds det på drams nere vid piren.

PABowmore
Tillställningen stördes av en formidabel massinvasion av knott (!) vilka gjorde sitt bästa för att käka upp 19 grabbar och 1 kvinna! Det hela slutade med att vi mer eller mindre småsprang till Bowmore Hotel, där middagen avnjöts.

bowmorehotel

Det här inlägget postades i Bowmore, Caol Ila, Islay, Skottland och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar