Caol Ila 2005 Cask Strength

Den 8 september lanseras en riktig rökbomb på Systemet. Det är Symposion som lyckats få loss 186 flaskor av Caol Ila 2005 Cask Strength, buteljerad av Gordon & MacPhail. Whiskyn har legat på first fill sherryfat och ABV ligger på halvkaxiga 56,8%.
Artikelnummer är 42819 och priset landar på överkomliga 897 kr.
Jag har provat den!

Färg:
Ljusgul
Doft:
En hel del rök. Kryddigt med peppardominans. Gummi (jag tänker ”lager av cykeldäck”, men det är angenämare än vad det låter!).
Smak:
Rökigt förstås, på ett angenämt sätt. Annars börjar det pepprigt och övergår sedan mer och mer i sherrysötma. Är det söta bär eller äpple som kommer därefter? Svårt att definiera. Med några droppar vatten blir det definitivt äpple och en del mörk choklad.
Finish:
Finishen är lång där röken och den mörka chokladen biter sig fast och toppas med tobak.

Sammanfattning:
Röken är hela tiden närvarande i denna tuffing men den balanseras på ett behagligt sätt av sherrysötman. En perfekt höst- och vinterdram som inte lämnar någon oberörd. En mycket angenäm bekantskap till ett hyfsat bra pris.

Det här inlägget postades i Caol Ila och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar