WhiskyExpo i Linköping

I lördags besökte jag traditionsenligt whiskymässan i Linköping. Och precis som vanligt hade arrangören lyckats samla mängder av härliga utställare med massor av godsaker i montrarna!
Starten gick hos BOX där vi var mest nyfikna på våra egna privatfat som nu är fem respektive fyra år gamla. Femåringen ligger på ett rökigt bourbonfat och fyraåringen på ett rökigt sherryfat. Enligt samstämmig uppfattning – det är buteljeringsdags. Can’t wait!

Besöket hos Svenska Eldvatten resulterade i diverse godsaker och förstås en massa trevligt ”tjötande” med Tommy, Anki, Peter & Christian som alla gjorde sitt bästa för att besökarna skulle trivas i deras monter. Och trivdes det gjorde vi. Inte minst genom att smaka nykomlingen Single Cask 01, 23 YO ur serien Sherry Cask Collection. Den, liksom Bunnahabhain 26 YO från nya oberoende buteljeraren North Star i Glasgov var riktiga godbitar! North Star har f ö startats av Iain Croucher, tidigare säljare på A.D.Rattray. 

Hos Berntson Brands testades anCnoc Stack, Speyburn 10 YO och sist – men inte minst – Old Pulteney 35 YO! I synnerhet 35-åringen är underbar. Tack Jonas Gyllenpanzar Stjerna för guidningen bland buteljerna!

I Smögens monter delade Mattias Johannesson med sig av lite ”gott & blandat”.
Under vårt aningen för korta besök hann vi i alla fall med att prova Wee Swede, Single Cask och nykomlingen Triple. Intryck? Tja, Pär Caldenby & Co på Smögen levererar som vanligt big time!

Foto vä: Mattias förser intresserade mässdeltagare med delar av sin whiskykunskap.
Foto hö: Nya ”Triple” från Smögen

 

En annan riktigt bra whisky, Amrut Double Cask avnjöts hos vännerna på Clydesdale. Samuel Lindlöf träffade jag hos Edrington Sweden och där smakade jag en riktigt rund och trevlig rökare 25 YO från Laphroaig. Tack för den Samuel!

 

 

 

 

Efter allt detta hade det blivit dags för Highland Park Master Class.

På scen hade Senior Brand Ambassador Martin Markvardsen ställt upp en härlig lina. Eller vad sägs om t ex HP Sweden 14 YO, ICE och den i Sverige ännu ej lanserade Fire?!

 

 

 

 

Som provningsledare, presentatör och estradör står Martin i en klass för sig. Martin blandar sitt oerhörda kunnande med makalösa drycker och underbar humor som får alla deltagare att njuta och uppskatta varenda sekund.

Inte konstigt att tiden går fort. Seminariets 45 min kändes som 20, men höll i själva verket på i nästan 1,5 timme! Världsklass Martin!

För egen del avslutades mässan med lite planlöst minglande och intag av ytterligare en och annan dram, innan det var dags att lämna alla härliga utställare och låta dem städa, fylla på och vila(?) innan kvällspasset en timme senare…

Väl mött igen nästa år!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar