Highland Park FIRE Edition

I måndags kväll var jag inbjuden till restaurang Ekstedt i Stockholm. Det var Sverigerelease för ”FIRE Edition”, den senaste utgåvan från Highland Park, och vilken fantastisk kväll det visade sig bli.

För mig var det första besöket hos Ekstedt och jag inser varför stället blivit så populärt bland matsugna middagsgäster. Samtliga rätter var smakfullt tillagade och råvarorna de bästa tänkbara. Hit kommer jag definitivt igen.

 

 

Men över till själva provningen. Värd och provningsledare för kvällen var som sig bör när vi snackar Highland Park, Senior Brand Ambassador Martin Markvardsen.

Martin guidade oss genom mat och dryck med sin sedvanliga blandning av whiskypassion, djupt kunnande och oemotståndlig humor. Middagen bestod av fyra rätter, var och en ackompanjerad av en HP-whisky. Till förrätten bjöds på en HP 12 YO, 40%. Denna följdes sedan i tur och ordning av HP Dark Origins, 46,8%, ICE Edition 17 YO, 53,9%” och som avslutning och grande finale – FIRE Edition 15 YO, 45,2%.

De två första är helt ok whiskies anser jag. ”ICE” som kom förra året är något av en Highland Parkfavorit för mig. Så frågan var då, skulle nya ”FIRE” hålla måttet och leva upp till de högt ställda förväntningarna?

Eftersom jag hade förmånen att smaka och jämföra ”ICE” och ”FIRE” en vecka tidigare under WhiskyExpo i Linköping så hade jag min egen uppfattning klar. ”ICE” vinner, men ”FIRE” kommer inte långt efter. Och det riktigt intressanta med ”FIRE” är lagringen i 15 år på portvinsfat. Sötman som detta ger i kombination med rökigheten är rätt oemotståndlig. När jag lyssnade runt bland övriga deltagare verkade även de nöjda med kvällens stjärna. Slutsatsen blir att Highland Park har lyckats ännu en gång.

Kommer jag att köpa FIRE Edition när den släpps på Systemet den 17 februari? Nej, det kommer jag inte. Jag har provat den ett par gånger nu och med ett pris på nästan 2 000 kr avstår jag från att klämma in denna hemma i whiskyskåpet. Men det är absolut en mycket god whisky som jag gärna provar igen om och när tillfälle ges.

Tack till Edrington för inbjudan och möjligheten att uppleva en härlig kväll med god mat och underbara drycker!
Och tack till alla härliga whiskyvänner som var där och i allra högsta grad bidrog till en lyckad mat- och whiskykväll. Ingen nämnd, ingen glömd.

En del av fotona är lånade av Patriksson Communication.

Det här inlägget postades i Highland Park och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar